Korruptoitunut potilasasiamies

Kyllästyttyäni tiettyjen paikallisten terveydenhuoltoalan ammattihenkilöiden ikävään käytökseen ja suhtautumiseen, sekä erityisesti heidän puutteelliseen osaamiseensa ja heidän haluttomuutensa koetella omaa osaamistaan, otin yhteyttä potilasasiamieheen (tapahtui n. vuonna 2003). Pari ensimmäistä viestittelykierrosta menivät ok, mutta sitten meni hermot häneenkin. Osittain syynä oli se, että koin olleeni masentunut – myöhemmin, paljon myöhemmin, tajusin, että kyse oli ruokavaliolla korjattavissa olevista tuntemuksista – enkä täten jaksanut miettiä tarkkaan mitä sanon.

Kuitenkin, kenties hän halusi kostaa purkaukseni hänelle, sillä hän onnistui lähettämään henkilökohtaista tietoa mielenterveyteeni liittyen aivan eri henkilölle kuin minulle. Erityisen omituista tässä on se, että hän ei ollut kysynyt minulta osoitetietoa, vaan hän "meni ja arvasi".

Potilasasiamies väitti saaneensa osoitetietoni soittamalla Väestötietorekisteriin, mutta tämä on kovin omituinen väite, sillä kaupungin viranhaltijoilla oli käytössään suora ja ilmainen atk-yhteys Väestotietorekisterin tietokantaan (varmistin asian Maistraatista). Toisekseen, hän ei tietänyt minusta kuin nimen, joten jos hän todella olisi soittanut puhelimitse (ja tuhlannut kaupungin rahaa 1,67 eur / min + pvm), olisi hänelle kerrottu, että samannimisiä henkilöitä on useampiakin tässä kaupungissa. Kolmanneksi, hänellä on jo kymmenien vuosien kokemus tiettyjen kaupungin sosiaalivirkojen hoitamisesta, joten on vaikea uskoa hänen olevan noin tumpelo hankittaessa ja käsiteltäessä ihmisten henkilökohtaisia tietoja.

Sinänsä mielenkiintoinen yhteensattuma on se, että tuo toinen henkilö, jolle hän kirjeen lähetti, sattui asumaan juuri samalla kadulla, jolla olin juuri samoihin aikoihin rakennustöissä (eräs kerrostalo). Hän todella oli sen kirjeen sille toisella henkilölle lähettänyt, sillä soitin hänelle ja pyysin laittamaan kirjeen eteenpäin.

Kirjoitin asiasta tapahtuman jälkeen omille verkkosivuilleni ja huomasin noin viikko sen jälkeen, että tuolloisen Työvoimatoimiston sivuilla oli haussa potilasasiamiehen paikka. Liekö se ollut tarkoitettu pehmittämään minua vai oliko paikka oikeasti tullut hakuun?